The Sudocrem doing its work!


Dag 58

Nu har jag varit dum! Ni minns kanske att jag skrev att jag måste köpa en ny ansiktstvätt. Japp. Det gjorde jag, en för oren hy (bara det kanske inte var så smart, eftersom huden är torr), men vad jag inte såg var att det innehåller salicylsyra. Och i morse, efter att ha använt den i bara två dagar såg jag ett riktigt rött och mycket irriterat parti på ena kinden. Alltså, det såg riktigt illa ut, liksom "öppet"... Funderade ett tag på att inte dra till universitetet men jag lyckades täcka över det värsta med smink.

Jag har tittat på en del roaccutanbloggar på youtube, och där var det en tjej som fick nästan öppna sår under sin uppblossning - hon rekommenderade en antiseptisk salva som heter Sudocrem. Det är en så kallad blöjkräm, med zinkoxid, som skyddar och lugnar irriterad hud. Så jag gick till första, bästa apotek efter skolan och nu sitter jag här med ett tjockt lager vit kräm på kinderna! Hoppas att det hjälper!!!

Dag 56

De senaste dagarna har de aktiva utslagen dämpats ned ännu mer, så det känns väldigt skönt! Har inte heller fått några nya, större utslag på några dagar.

Däremot har jag fått mer eksem - förut var det på ena handen och lite på överarmarna, men nu har till och med några små partier på låren drabbats! Från och med igår smörjer jag först in mig med hudlotion, låter den absorberas av huden, och sedan stryker jag på ett tunt lager med kortisonsalva. Hoppas att det hjälper.

Jag har ont i huvudet lite då och då men jag känner mig inte lika trött som förra veckan.

Dag 52

Igår var det dags för näsblod igen, men det gick över rätt så fort. Har inte fått några nya utslag sedan jag skrev senast, så nu hoppas jag på att allt är på god väg igen!

När jag var på stan för någon dag sedan så glömde jag självklart läppceratet hemma - och fy vad det stack och stramade på läpparna! Jag tror att det vore smart av mig att ha ett läppsyl i varje jacka och väska! ;)

Ansiktet känns sådär torrt och matt igen, och håret likaså. Jag tyckte ju nämligen att det hade blivit lite mer balans i det hela, men det var ju innan jag ökade min dos förra veckan.

Känns konstigt att tänka på att jag ska äta roaccutan i ca 4 månader till...


Dag 49

Med andra ord har 7 veckor gått! Jag har fått typ fyra nya utslag, kan det vara fråga om en liten uppblossning efter dosökningen förra veckan tro? Jag hoppas att det inte beror på nåt annat...

Jag har inte heller nämnt att jag ibland får lite ont i nedre delen av ryggen, vid svanken, speciellt om jag står upp för länge och när jag går på "body ball-pass". Men det var värre för någon vecka sedan, nu är det inte lika ofta jag får ont.

Tröttheten fortsätter, vilket såklart är tråkigt, men vad ska man göra liksom! Det är ju i alla fall fint och soligt väder nu så man blir ju absolut gladare och piggare! :)

Dag 45

Okej, det märks att jag har ökat min dos! Sedan ökningen har jag varit otroligt trött. I vanliga fall brukar jag vila en halvtimme efter universitetet, men i förrgår kunde jag inte ta mig upp och sov bort fyra timmar av eftermiddagen... Jag har också haft ont i huvudet tre dagar i sträck - något jag har väldigt sällan. Måste se till att dricka MYCKET vatten!

Vad gäller ansiktet så händer inte mycket nytt. Får fortfarande utslag, även om huden känns mycket slätare. Så himla tråkigt med mina ärr... Har ju både "gropar" och röda märken. Men det kommer ju gå att fixa efter att jag har blivit helt fri från acnen! Gäller att vara positiv! :)

Dag 43

Idag blödde jag näsblod igen, men det gick över ganska snabbt. Tur det, så jag hann till universitetet i tid! Var som sagt hos läkaren idag angående mina blodprover, och allt såg bra ut. Så det känns väldigt skönt.  Från och med idag kommer jag att ta tre tabletter på morgonen och tre på kvällen, det vill säga 60 mg per dag. Undrar om det kommer märkas någon skillnad. Vi får väl se.

För övrigt känner jag mig inte alls lika torr i ansiktet längre (förutom läpparna såklart - har fått en spricka i mungipan). Håret är inte heller lika torrt, fast jag kan ändå vänta omkring tre dagar innan jag behöver tvätta det. Jag antar att det beror på att kroppen har vant sig vid medicinen. Bra, så länge acnen försvinner!

Dag 40

I tisdags och onsdags blödde jag näsblod sammanlagt tre gånger! Mycket otrevligt... Och näsan fortsätter att vara torr så det beror nog på det. Jag har fått 3-4 nya utslag också...

Idag var jag och tog blodprover och på tisdag får vi se om det står rätt till med levern, blodfetterna osv.
På tal om det, så fick jag frågan om jag tycker det har varit jobbigt att avstå från alkohol. Och mitt svar är nej. Visst kan det vara tråkigt att i sociala sammahang sitta och sippa på cola men det är sånt man får ta. För mig är det viktigast att bli av med acnen! Kan dock avslöja att jag tillät mig själv att dricka lite vin i Rom.

Efter det förra inlägget bör jag kanske understryka att jag inte direkt satt och pressade i solen, det handlade sammanlagt om några timmar i solen under våra promenader. Jag tror inte att det skulle vara nån bra idé att ligga i solen en hel dag, eftersom att huden är så känslig plus att ärren då kan förvärras.

Dag 36

Anledningen till att jag inte har skrivit på några dagar är att jag har varit i Rom! Det var soligt och fint, och jag upplevde inga som helst problem relaterade till solen.

Sedan någon vecka tillbaka känns min hy mycket slätare, och nu har även utslagen på käklinjen börjat ge med sig (även om det inte är helt bra, såklart). Jag har haft väldigt torra ögon, så den här veckan kommer jag nog att använda glasögon istället för linser. Känner att mina ögon behöver vila lite.

Någon kommenterade att det kanske är onödigt att tvätta ansiktet för att det torkar ut huden, men det håller jag absolut inte med om. Man kan inte bara strunta i att tvätta hyn i ansiktet för att man är rädd att torka ut. Däremot ska man ju helst använda rätt produkter, anpassade för torr/känslig hy SAMT använda en bra fuktgivande kräm morgon och kväll! Ciao!

RSS 2.0