Dag 30

Jag måste snart köpa en ny ansiktstvätt! Just nu använder jag Clinique Redness Solutions Soothing Cleanser - köpte den just för att jag har fått en rödare färg i ansiktet sedan jag började med kuren. Är dock inte helt nöjd med produkten, då jag inte får en riktig renhetskänsla efter tvätt.
Kommer förmodligen att köpa Dermalogicas Special Cleansing Gel, som jag använt tidigare. Den är riktigt bra och passar alla hudtyper, även den känsliga!

För övrigt är det inte så mycket nytt som hänt. Blir lite torrare för varje dag känns det som.
Men det känns också som att det går framåt i varje fall! :)

Dag 28

Då har det gått en månad på kuren! Bara fem kvar hehe ;)

Jag tycker att utslagen i ansiktet har lugnat ner sig lite. Däremot verkar inget hända med dem vid käklinjen på höger sida. De sitter där de sitter så att säga, vilket är otroligt frustrerande.. Men enligt det jag har läst så är det just efter en månad som man kan börja se lite resultat, så det hoppas jag verkligen på.

Under veckan väntade jag fyra (!) dagar innan jag tvättade håret för det blir verkligen inte fett. Istället är det väldigt torrt och det syns ganska väl. Jag brukar faktiskt lägga på en hårinpackning på längderna och låta den vara i under natten, för att sedan på morgonen tvätta det. Det hjälper i alla fall lite!

Dag 24

Det har faktiskt inte hänt särskilt mycket sedan sist. Jag märker ingen som helst skillnad efter att ha höjt dosen från fyra till fem tabletter per dag. Inte ännu i alla fall.

Dock har jag glömt att nämna att jag har blivit himla torr i näsan, men efter att ha införskaffat en gel som ska "återställa näsans naturliga funktioner" så går det bra.

Eksemen som jag fick på överarmarna för någon vecka sen har nästan försvunnit helt nu men jag använder ändå hudlotion i förebyggande syfte.

Numera blir jag i princip aldrig glansig i ansiktet, något som var ett stort problem för mig tidigare, men jag tycker faktiskt att mitt ansikte ser matt och allmänt trist ut. Tänk att man aldrig kan bli nöjd, va! ;)

Dag 21

3 veckor har alltså gått idag! Härligt.

Först vill jag tacka er som kommenterar, det är så roligt att läsa kommentarerna. Speciellt tack till Ninni, som kommenterar regelbundet och ger mig tips och positivt pepptalk! :)

Idag ska jag höja min dos med en tablett. Kommer alltså ta 2 tabletter på morgonen och 3 på kvällen.

Idag är det också tredje dagen som jag inte har behövt tvätta håret. Innan Roaccutan behövde jag tvätta det varje dag för att det skulle se fräscht ut. Jag skulle säkerligen kunna strunta i att tvätta det i ett par dagar till, men gör det idag ändå, mest för att det inte har den form jag vill ha! ;)

Vad gäller torrheten, så är det fortfarande läpparna som lider mest, men de är ändå inte spruckna och det är jag mycket glad över. Jag flagnar lite vid näsan och hakan men annars är det mest så att det "stramar" i ansiktet.

Nu vågar jag faktiskt ändå säga att uppblossningen är över (vilket ju inte betyder att utslagen slutat komma), har bara fått 2-3 nya utslag de senaste dagarna. Det kanske låter mycket för dem som inte haft problem, men har man svår akne så är det väldigt lite. Skönt i varje fall!!!

Dag 18

En liten uppdatering av förra inlägget, där jag skrev att jag nog hade fått mjäll. Det var nog falskalarm för jag har inte sett nåt mer av det som tur är! :)

Och så kanske jag var lite väl optimistisk vad gäller uppblossningen; den har nog inte lagt sig helt och hållet ännu, även om det tar mycket mindre tid innan utslagen lägger sig.

Fick frågan i en kommentar om jag inte skulle vilja lägga upp bilder på mitt ansikte, och jag förstår att det skulle vara roligt för er läsare, men jag känner mig inte riktigt mogen för det än..

Annars är det som vanligt, läpparna är allra känsligast och jag måste smörja dem konstant! Ögonen har blivit lite torrare också, så när jag vaknar på morgonen måste jag använda ögondroppar.


Dag 14

2 veckor har gått! Tiden går fort..
De senaste dagarna har det börjat klia i hårbotten, och det verkar tyvärr som att jag har fått mjäll eller nåt liknande (som jag aldrig har haft problem med tidigare). Har även fått fler eksemutslag, denna gång på överarmarna. Måste köpa någon bra mjukgörande hudlotion samt smörja med kortisonsalva...

Men en bra sak är att håret inte blir fett lika snabbt som tidigare. Samma gäller ansiktet, det blir inte glansigt lika fort. Innan jag började med Roaccutan var jag tvungen att pudra ansiktet under dagen för att inte glänsa för mycket hehe ;) Nu blir jag bara lite glansig i T-zonen.

Det verkar också som att uppblossningen har stannat av, vilket känns väldigt skönt! Men man ska kanske inte ta ut nåt i förskott, det kan ju lika gärna blossa upp igen - det återstår att se!

Dag 11

Det har inte hänt särskilt mycket sedan sist, fortsätter att få nya utslag, fortsätter ha torr hy och läppar.
Läpparna måste jag smörja minst en gång i halvtimmen, annars svider och spänner de. Och så är de väldigt röda!

Jag har inte heller nämnt min nuvarande dos, som ligger på 40 mg per dag. Jag tar två tabletter på morgonen, och två på kvällen. För övrigt så lever jag precis som vanligt!

Jag har 8-9 unika besökare varje dag (varav ca 4 stycken är familj och vänner). Det är otroligt kul om jag kan stödja andra, och så känns det ju som att bloggen har en mening! :)

Dag 9

Jag fortsätter att få nya utbrott, nu även vid käklinjen på andra sidan, där jag inte har haft problem tidigare. Det känns ju sådär... Men å andra sidan märker jag att dessa nya utslag lägger sig fortare, med andra ord är de inte "aktiva" lika länge.

Har glömt att säga att jag för några dagar sen fick ett exemutslag på ena fingret, som har kliat och ömmat. Men igår köpte jag hydrokortisonsalva och den lindrade direkt. Så nu ser det bättre ut. Bör kanske tillägga att jag i vanliga fall inte lider av exem.

För övrigt så har hyn blivit lite torrare. Det är på gränsen till att den flagnar på vissa partier. Får komma ihåg att smörja in ordentligt! ;)

Dag 7

Idag har det alltså gått en vecka sedan jag började min kur. Idag kom första sprickan i läppen - jag måste smörja dem ofta för annars svider och sticker det! Det är också viktigt att smörja in ansiktet efter tvätt så att det inte känns åtstramat så att säga..

Jag har också märkt att jag har fått lite nya utslag vid käklinjen... Det är ju inte särskilt kul, men det har ju sett värre ut, så man ska väl inte klaga. Jag är bara glad över att ha börjat äta Roaccutan även fast det är en lång väg kvar att gå!

Dag 4

Idag insåg jag vikten av att smörja in läpparna! Efter att ha tagit en dusch smörjde jag in ansiktet, men inte läpparna. Men men det blev snabbt en dos Eight Hour Cream (som jag för övrigt har tagit mig friheten att ta från mamma, dziękuję mamusiu) när de började sticka och svida. Läpparna är inte torra på så sätt att dom flagnar eller spricker utan mest att de är "åtspända" ungefär. Svårt att beskriva.

Vad gäller ansiktet så känns det som att de utslag (gillar inte ordet finnar) jag haft sen tidigare har dämpats ner lite. Det känns när jag tvättar ansiktet; att det är slätare. Men frågan är om detta är lugnet före stormen, eftersom man i flesta fall brukar få en uppblossning av aknen 10-14 dagar in i kuren. Vi får väl se...

Har en aning röda ögon, och lite torrare än vanligt, men jag bar linser idag och det var inget problem! Hoppas det förblir så.

Dag 2

Ja, än har jag förstås inte upplevt några biverkningar ;)
Enligt det jag har läst brukar biverkningarna komma runt dag 10. Det enda jag skulle kunna nämna är att jag varit törstigare än vanligt både igår och idag, men det kan ju såklart bero på annat.

Även fast jag inte känner någon effekt/skillnad vad gäller till exempel torrhet (som ju kommer vara den främsta, och förhoppningsvis den enda biverkningen), så har jag laddat upp med fuktgivande ansiktskräm och flera lipsyl. Läkaren sa att det är bra om man börjar med återfuktningen direkt när man börjar kuren, vilket jag också har gjort.

Om någon är intresserad så använder jag Cetaphil Moisturizing Lotion, som ska vara "specifically formulated to soothe chronically dry skin". Vad gäller läpparna så har Uriage börjat med nåt nytt, som riktar sig särskilt till folk som äter isotretinoin (Roaccutan). Det heter i varje fall Bariéderm Lèvres med beskrivningen "lip balm for severly dry and chapped lips". Jag kommer såklart att skriva mer om hur dessa produkter fungerar längre in i kuren.

RSS 2.0