Dag 114 (vecka 16)

Vilken underbar känsla det är när man tvättar ansiktet, och det känns lent! Inte med en massa akneutslag. För tillfället har jag inga (!) utslag! Bara ärren, men det är så otroligt mycket lättare att leva med ärr än med aktiv akne. Jag kommer såklart att fixa till dem med laser i ett senare skede, men jag måste säga att jag mår väldigt bra just nu, även med ärren!

Vad gäller biverkningar, så är det läpparna som behöver konstant vård så att säga. Jag kan säga såhär - man glömmer bara läppceratet hemma EN gång! Ansiktet stramar en aning efter tvätt, men jag har slutat att använda den intensiva fuktgivaren som jag hade tidigare. Nu kör jag på Dermalogicas Active Moist, som fungerar utmärkt! Håret tvättar jag fortfarande ca var 4:e dag. Dock har det blivit lite tidigare på sistone, eftersom det har varit så himla varmt. Roaccutan torkar ju visserligen ut kroppen och huden, men visst svettas man för det ;) Smörjer in hela kroppen varje dag, speciellt armarna, det funkar bra.

Dag 110 (vecka 16)

Kära läsare!
Fyra månader har gått och jag tror att jag är redo att dela med mig av två bilder. Ena är tagen första dagen på roaccutankuren, den andra är från idag, det vill säga 110 dagar senare! Visst skiljer sig ljuset på bilderna, men det går inte att förneka förbättringen. I dagsläget är det mest ärr som syns, och ett par utslag här och där.

Dag 1

Dag 1




Dag 110

Dag 110




Dag 107 (vecka 15)

Jahapp, det visar sig att mitt kolesterolvärde är något förhöjt. Dags att ändra dieten! Från och med nu: inget smör, ingen grädde, majonäs, fet mjölk, fet ost, inga stekta saker. Däremot mycket fisk och annat med omega-3-fettsyror, frukt, grönsaker... Helst ska jag bara koka maten, inte steka.

Dag 105 (vecka 15)

Jag måste säga att huden känns mycket bättre! Jag har inte fått några nya utslag de senaste 2-3 dagarna (har ju dock såklart kvar några sedan tidigare). Men jag vågar inte vara alltför optimistisk... Speciellt på grund av att jag har kommit in i den mest stressfulla månaden på universitetet och för mig har stress alltid varit en utlösande faktor vad gäller utslag.

Men jag hoppas såklart på att roaccutanen håller det hela i schack och att det bara blir bättre från och med nu!

Ja just det - idag har jag varit och tagit blodprover! Får svaren imorgon. Håll tummarna för bra resultat! ;)

Dag 101 (vecka 14)

Igår och idag har huden känts relativt bra, känns som att utslagen är på nedgång återigen (men som bekant går det ju upp och ner på den fronten). Har väldigt torra ögon, räcker med att jag blundar i 10-15 minuter (till exempel för en powernap) för att jag ska vara tvungen att ta mina ögondroppar.

Eksemen och torrheten på armarna som jag hade förra veckan har, efter intensiv återfuktning, försvunnit nästan helt!

För övrigt så har jag både läst på en annan roaccutanblogg och hört från annat håll, att aknen kan lägga sig helt till och med ett par månader EFTER avslutad kur. Vilket ju låter både glädjande och deprimerande... Men jag är vid gott mod och jag hoppas att ni andra (speciellt ni som också är på behandlingen) är det också!

Dag 94

Nu är jag tillbaka från en solig vecka i Italien. Kom inte bara tillbaka med fina minnen, men också med stora partier av torrhet och/eller eksem på armarna. Detta trots att jag använde solkräm varje dag. Har även mycket torra smalben.

Ansiktet däremot klarade sig fint (jag var väldigt noga med solkräm och andra solskydd när solen gassade på som mest). Fick dock ca 5 nya utslag under resans gång, vilket som ni förstår var himla tråkigt... Konstigt nog så är huden något bättre igen efter att jag kommit hem.

Håret och hårbotten är fortfarande torra, jag kan faktiskt vänta runt 5 dagar innan jag behöver duscha det (och inte ens då är det särskilt fett/smutsigt).

RSS 2.0